Åtvidabergs Hundklubb - ÅHK

 

REGLER FÖR DELTAGANDE I KM PÅ ÅTVIDABERGS HUNDKLUBB

Uppdaterad 190722

REGLER KLUBBMÄSTERSKAP LYDNAD

Klubbmästerskap i lydnad omfattar samtliga klasser Startklass-Klass3. Deltagare tävlar i samma klass som vid senaste officiella lydnadstävling. Deltagare äger rätt att tävla i närmast högre klass. I övrigt följs reglerna i gällande utgåva av SKK:s Lydnadsprovsbestämmelser:

Officiella regler Lydnad Startklass-Klass1+2 2017 , Officiella regler Lydnad klass 3 2017

KLUBBMÄSTARE

Startklass: Det ekipage som fått högst poäng.

Lydnadsklass 1-3: Det ekipage som får högst medelbetyg räknat med två decimaler.

Vid samma poäng, vinner den som har högst betyg i momentet ”linförighet / fritt följ”

 

REGLER KLUBBMÄSTERSKAP AGILITY

Klubbmästerskap i agility följer officiella regler. Offficiella regler Agility 2017-2022

Hund får inte starta i både debutant- och öppenklass med samma förare. Klubbmästerskapet tävlas i tre storleksklasser XS/S, M och L/XL, alla hundar hoppar på sin respektive höjd.

DEBUTANTKLASS

Hunden får inte tidigare startat i officiell agilitytävling, med undantag om föraren är under 12 år och inte tävlat officiellt. Hunden ska vara minst 15 månader gammal. Banan består av endast hopphinder och tunnlar. Alla kör banan två gånger och det bästa resultatet räknas.

ÖPPENKLASS (HOPP- + AGILITYBANA)

Öppen för alla hundar som uppfyller generella krav i de officiella reglerna. Alla hinder kan förekomma i respektive klass. Resultatet av de två loppen (hopp+agility) räknas samman.

KLUBBMÄSTARE

Debutantklass: det ekipage som har lägst antal fel och snabbast tid i XS/S, M och L/XL.

Öppenklass: det ekipage i XS/S, M och L/XL som fått det bästa sammanlagda resultatet från hopp- och agilitybana. Om inget ekipage har resultat från båda loppen, räknas bäst resultat från agilitybanan.

 

REGLER KLUBBMÄSTERSKAP RALLYLYDNAD

Klubbmästerskap i rallylydnad följer officiella regler. Officiella regler Rallylydnad 2017

NYBÖRJARKLASS:

Öppen för alla hundar som inte är uppflyttade till Fortsättningsklass eller högre, undantag om hunden tävlar med förare under 12år som inte startat i högre klass.

FORTSÄTTNINGSKLASS:

Öppen för alla hundar som tävlar i Fortsättning, Avancerad och Mästarklass

KLUBBMÄSTARE

Klubbmästare utses i både Nybörjarklass och Fortsättningsklass. Ekipage med högst poäng vinner i sin klass. Om två eller flera ekipage får samma slutresultat räknas lägst avdrag på helheten. Om det skulle vara samma poäng ändå så räknas lägsta avdrag på skylt 1, 2, 3 osv.

 

REGLER KLUBBMÄSTERSKAP SPÅR

Apellspår med direktpåsläpp. 300 m med 2 vinklar, 2 träapporter, 1 tygapport och 1 slutrapport.

KLUBBMÄSTARE

Det ekipage med snabbast tid och flest apporter in som är hela dvs hunden ska ej ha tuggat på dem. För att bli klubbmästare måste Slutapporten hittas. Vid lika resultat kommer det bli ett omspår för att kora en vinnare.

 

REGLER KLUBBMÄSTERSKAP VILTSPÅR

KM i viltspår sker vid annan tidpunkt än övriga KM-klasser. Regler för deltagande kan skilja år från år, beroende på vilken samarbetspartner vi har. Se inbjudan till KM viltspår.

 

REGLER KLUBBMÄSTERSKAP HUNDRACE

KM i Hunrace sker i tre storleksklasser Small (mankhöjd upp till 35cm), Medium (mankhöjd 35-43cm) och Large (mankhöjd över 43cm). Föraren lämnar hunden vid startplatsen där den hålls kvar av funktionär. Föraren får fritt locka på hunden på alla tänkbara sätt, för att den snabbast möjligt ska ta sig sträckan till mål.