Åtvidabergs Hundklubb - ÅHK

Om ÅHK

Om Åtvidabergs Hundklubb - ÅHK

Åtvidabergs Hundklubb startade sin verksamhet 1971 på "komockevallen" vid Berg i Åtvidaberg. Ett tiotal träningsintresserade hundägare träffades i denna hage, när korna flyttat på sig, för att träna sina hundar. Detta sällskap bestämde sig för att bilda en hundklubb – så föddes Åtvidabergs Hundklubb. Med tiden så växte sällskapet och Åtvidabergs Hundklubb fick hyra det lilla bostads huset på gården Fram-Håckla av Baroniet Adelswärd. Gården Fram-Håckla är belägen på en kulle som gränsar till åker, äng och en vacker tallskog alldeles utanför Åtvidaberg mindre än två kilometer från centrum. 1988 blev ÅHK lokal kennelklubb i Östergötlands Kennelklubb.

Verksamhet

Verksamheten bedrivs genom att vårtermin och hösttermin anordna Valp och Grundkurser. Vi anordnar även kurser i Lydnad, Agility, Rallylydnad, Personspår och Viltspår. Ibland ordnar vi kurser med inbjudna kursledare av mycket hög klass.

Vi anorndar även samträningsgrupper där gruppen hjälper varandra med träningen. ÅHK:s instruktörer är välutbildade, har mångårig erfarenhet inom ämnet hund och har ett brinnande intresse för hundar och hundträning.

ÅHK har ett eget omfattande utbildningsprogram för sina instruktörer, och alla har dessutom genomgått Studiefrämjandets kursledarutbildning.

ÅHK anordnar också temakvällar där olika inbjudna föreläsare informerar om specialiteter inom ämnet hund som t.ex. veterinärkvällar.

Vi försöker även att varje år anordna officiella tävlingar i Rallylydnad och Agility samt inofficiella utställningar.

Ett årligt återkommande klubbmästerskap i grenarna lydnad, agility, rallylydnad, spår, och viltspår anordnas och avslutas med en trevlig KM-fest på kvällskvisten.