Åtvidabergs Hundklubb - ÅHK

Nyheter

Anmälan till höstens kurser

Nu har vi öppnat upp anmälan till höstens kurser. 

Det finns fortfarande plats kvar på Jaktapporteringskursen i sommar, skynda att anmäla dig om du vill gå.


Vi önskar alla medlemmar

midsommar

 

Tänk på att inte lämna hunden i bilen eller annan varm plats nu när vi njuter av sommarvärmen.

Låt hunden vara med, men håll den i skuggan. Hundar kan också bränna sig i solen.

Även en kort stund i bilen kan vara förödande för hunden. 


Klubbmästare Viltspår 2022

Årets Klubbmästerskap i Viltspår gick av stapeln utanför Haraldsbo i närheten av Nykil söder om Linköping söndagen den 12 juni där vi träffades 09:00 på den utsatta samlingsplatsen. I år hade vi anlitat SSRK (Svenska Spaniel och Retriver klubben) att hålla i spårläggning och bedömning samt resultat och prisutdelning.

Vädret var under tävlingen fint och utan regn men med en del moln. Inför prisutdelningen fick vi dock några korta, lättare regnskurar. SSRK hade gjort ett bra arbete med fina spår och mycket bra domare. Totalt var det 9 hundar som startade och vi blev fördelade på fyra domare som lotsade oss ut till respektive spår.

Efter att ha gått spåren återgick vi till vår samlingsplats och domarna överlade hur resultaten skulle fördelas. Vi passade på att bjuda på korv och dricka och samtalade om hur dagens upplevelse hade varit. Några var mycket nöjda medan andra inte var helt lika nöjda men vi hade alla haft den fina upplevelsen av att få gå spår med våra hundar som var mycket nöjda av att ha fått spåra.

Efter att domarna hade gått igenom sina protokoll var det så dags för prisutdelning. Huvuddomaren drog resultatet med början nerifrån och respektive domare berättade om hur respektive spår hade gått vilket var intressant och lärorikt. Till slut kom huvuddomaren till de som hamnade på prispallen och de fick vardera lite finare priser och fick senare fotograferas.

 

De som hamnade på prispallen var:

1:a Daniel Fahlborg med Calla (Jaktlabrador) Klubbmästare 2022

2:a Anita Kronkvist-Temse med Agnez (Welsh Springer Spaniel)

3:a Pia Steisjö med Sture (Border Terrier)

Efter prisutdelningen tackades alla domarna för en trevlig och givande dag.